Direktlänk till inlägg 23 juli 2012
Vinbärspaj
Laktos och glutenfri variant
Botten:
150 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Eller gör en Glutenfri variant
Botten:
100 g smör (laktosfritt)
1 dl socker
1,5 dl glutenfri mjölmix
1 dl rent havregryn
1 dl mandelmjöl (mal mandeln i en mandelkvarn)
1 tsk bakpulver
(när jag gjorde denna botten höftade jag mest i och kände efter, men på ett ungefär såhär)
Fyllning:
2 dl laktosfri crème fraîche
1 msk vaniljsocker
1 dl socker
1 ägg
5 dl färska eller frysta vinbär
Botten, smält smöret och tillsätt resten av ingredienserna, blanda ihop. Tryck ut degen i en pajform. (Den glutenfria botten förgräddade jag en aning)
Fyllning, blanda alla ingredienser utom vinbär till en smet, vänd i bären. Häll fyllningen i pajskalet.
Grädda i 20-25 min i 200 grader.
Låt svalna lite.
Gott att ha grädde till!
Kan även göras på hallon.
Denna är så himla frisk och god! Jag tycker att den är godare kall än varm, men jag har alltid så bråttom efter att jag bakat att jag måste smaka på en gång, då rinner den lätt ut eftersom den inte riktigt stelnat. Men de funkar de med! :)
Och föresten, uppdatering om Honey så har hon verkligen accepterat oss, de har även accepterat Elvis men har såklart respekt för honom vilket han har för dem också :) Honey sover på oss (speciellt mig) hela natten och de kommer och äter direkt jag sl...
Jag har blivit sjuk. Ont och svullen i halsen plus mycket täppt och snorig i näsan. Jag känner att jag verkligen inte vill vara sjuk nu, det är sista tiden på skidorna och jag vill kunna ta vara på det i mängder. Nu orkar jag knappt gå ut med Elvis...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 |
|||
30 | 31 |
||||||||
|