Direktlänk till inlägg 3 september 2011
Recept på ett glutenfritt frukt och nötbröd. (blir 1 limpa och mycket mättande och god!)
Cirka 100-125 g torkade aprikoser
50 g hasselnötter (eller annan nöt)
3/4 eller 1/2 dl krossat linfrö
3 dl rent havregryn
2 dl jyttemjöl
3 1/2 dl Lailas blå mjölmix
1 rågad tsk salt
1/2 tsk kanel
Knappt 1/2 paket jäst
Knapps 4 dl 37 grader vatten
2-3 msk mörk baksirap
2 msk rapsolja
Gör så här:
Koka vatten och häll över aprikoserna, låt stå ca 30 min. Häll bort vattnet och dela aprikoserna i mindre tex 4 bitar. Lös upp jästen i lite av det 37 gradiga vattnet, tillsätt sedan resten av vattnet, rapsolja och brödsirap.
Blanda linfrö, havregryn, jyttemjöl, mjölmix, salt och kanel med varandra och sedan ner i vattenblandningen. Arbeta ihop degen. Är den mycket lös, ta mer mjölmix!
Blanda sist i aprikoser och hasselnötter.
Låt jäsa i 20 min. Putta ner i en brödbakform smord med lite flytande margarin. Strö över lite havregryn på limpan. Bakduk på och jäs till den reser sig i formen.
Grädda i 175 grader i 55 min ganska långt ner i ugnen, ta bort formen och grädda utan i 10 min.
Lena bakade detta bröd en kväll då jag ej var hemma! Lite smulit blir det men väldigt gott! Är lite som en surdegslimpa utan surdeg!
Och föresten, uppdatering om Honey så har hon verkligen accepterat oss, de har även accepterat Elvis men har såklart respekt för honom vilket han har för dem också :) Honey sover på oss (speciellt mig) hela natten och de kommer och äter direkt jag sl...
Jag har blivit sjuk. Ont och svullen i halsen plus mycket täppt och snorig i näsan. Jag känner att jag verkligen inte vill vara sjuk nu, det är sista tiden på skidorna och jag vill kunna ta vara på det i mängder. Nu orkar jag knappt gå ut med Elvis...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | ||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | 11 | |||
12 |
13 | 14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | 25 | |||
26 |
27 |
28 | 29 |
30 | |||||
|